reklame for Utvik Autoservice
Menu
En ansatt på Munkerud skole er bekreftet smittet med koronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Barneskole i Oslo holder stengt etter at ansatt fikk påvist koronasmitte

En ansatt på Munkerud skole er bekreftet koronasmittet. Rundt halvparten av de ansatte er i karantene, og skolen vil ikke åpne som planlagt mandag 17. august.

Av NTB | 14.08.2020 18:33:05

Medisin og helse: – Skolen vil ikke åpne på mandag til planlagt skolestart. Det er sendt ut en melding til alle foresatte, bekrefter kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Utdanningsetaten i Oslo kommune til NTB.

Til NTB bekrefter rektor Anton Rygg at rundt halvparten av de 120 ansatte ved skolen som ligger på Nordstrand i Oslo, nå er satt i karantene etter at en nøkkelperson ved utdanningsinstitusjonen fikk påvist koronasmitte i går kveld.

Foreløpig er det bare én ansatt som er bekreftet smittet.

Rektoren sier skolen vil bruke de neste dagene på å teste ansatte, samt prøve å få oversikt over hvordan de kan gjennomføre fjernundervisning.

Han understreker at det kan bli digital undervisning om det lar seg gjøre, og at skolen i så fall vil prøve å få ut digitale hjelpemidler til elevene.

– Krisen er dessverre uansett et faktum, og jeg har stor medfølelse med de elevene som nå hadde gledet seg til å komme tilbake på skolen neste uke.

– Vi er en stor skole med 770 elever, og det er synd å måtte innse at vi ikke kan ha noen form for ordinær skolehverdag før tidligst mandag 24. august, meddeler rektoren til NTB.

– Når såpass mange lærere bli satt ut av spill, blir det vanskelig å planlegge hvordan vi kan gradvis legge opp undervisningen før vi får tilbake prøveresultatene, meddeler Rygg.

(©NTB)

Flere nyheter: