Menu
Barneombud Inga Bejer Engh ber skoler og spesialpedagoger gjøre en ekstra innsats for barn med behov for spesialundervisning, nå som skolene er stengt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Barneombudet bekymret for barn som trenger spesialundervisning

Barn med behov for spesialundervisning er spesielt utsatt når skolene er stengt, sier barneombudet. Nå ber hun fagmiljøer og skolene trappe opp samarbeidet.

Av NTB | 20.03.2020 19:32:32

Utdanning: – God opplæring er spesielt viktig for barn som har tilrettelagt spesialundervisning, og tapt opplæring over tid kan påvirke utviklingen deres negativt, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Det er stor variasjon mellom skolene i hvor godt rustet de er til å takle situasjonen under koronautbruddet, mener barneombudet.

Fredag sendte hun et brev til Utdanningsdirektoratet og Statped (statlig spesialpedagogisk tjeneste) og oppfordrer skole og PP-tjeneste til å være  særlig oppmerksom på disse barnas situasjon. Engh ber etatene samarbeide om tiltak for hjemmeundervisning og foreldreveiledning.

Barneombudet mener fagpersoner må tilby sine tjenester og være mer tilgjengelige i å veilede foreldre, lærere og PP-tjenesten gjennom videokonferanse eller andre nettbaserte løsninger.

Hun oppfordrer skoler og PP-tjenester til å samarbeide godt, være kreative og strekke seg langt for å gi elever og foreldre den støtten de trenger.

(©NTB)

Flere nyheter: