reklame
Menu
Også barn med kroniske sykdommer som diabetes og astma kan møte opp når barnehagene åpner igjen på mandag, mener Barnelegeforeningen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Barnelegeforeningen: Lav risiko å gå i barnehagen

Barn med kroniske sykdommer som diabetes, allergi og epilepsi kan fint gå i barnehagen når disse åpner igjen til uka, mener Barnelegeforeningen.

Av NTB | 15.04.2020 13:17:29

Utdanning: – Ut fra kunnskapsgrunnlaget vi har nå, ser det ut til at risikoen for alvorlig covid-19 er svært lav både hos barn generelt og hos barn med kroniske sykdommer og/eller redusert immunforsvar, skriver Norsk barnelegeforening i en vurdering av hvilke grupper av barn med kronisk sykdom som kan møte i barnehage og skole, og hvem som bør holde seg hjemme.

Blant dem som kan møte opp når barnehagene og skolene åpner igjen, er barn og unge med sykdommer som diabetes, velkontrollert astma, allergi, epilepsi, hjertefeil uten hjertesvikt og autoimmune sykdommer som er stabile.

Derimot rådes foreldre med barn som har risiko for alvorlig forløp av luftveisinfeksjoner, til å vurdere å holde barna hjemme med tilrettelagt undervisning. Dette gjelder blant annet barn som er organtransplanterte eller har fått en beinmargstransplantasjon det siste året, barn med alvorlig hjerte- eller lungesykdom, og barn med medfødt sykdom i immunforsvaret.

Barn som er i aktiv kreftbehandling, bør ikke gå i barnehagen, ifølge Barnelegeforeningen.

(©NTB)

Flere nyheter: