reklame
Menu
Det er påvist sju nye smittetilfeller i Hitra kommune mandag, blant dem et barnehagebarn. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB

Barnehagebarn blant sju nye smittede på Hitra

Et barnehagebarn er koronasmittet i Hitra kommune, som mandag registrerte sju nye smittetilfeller. Kommunen karakteriserer smittesituasjonen som «uoversiktlig».

Av NTB | 21.12.2020 18:08:24

Medisin og helse: Barnet var nærkontakt til en av dem som tidligere er registrert smittet, og barnet er nå satt i isolasjon med sine foreldre.

Kommunen har gjennomført smittesporing og satt flere barn og ansatte som har vært i kontakt med barnet, i karantene i påvente av testing.

De nye smittetilfellene er avdekket etter en massetesting av 168 personer i helgen. Fortsatt venter rundt 70 personer på svar. Mandag innførte øykommunen, som ligger utenfor Trondheim, påbud om munnbind innendørs, samt utendørs i tett befolkede områder.

Kommunen utvider samtidig stenging av barnehager og SFO til å gjelde også i romjula.

Siden torsdag har totalt 19 personer i kommunen testet positivt for covid-19. Smittesporing har vist at flere smittede personer har vært innom en rekke butikker og tjenester i Hitra den siste tiden, og kommunen ber derfor folk om å være oppmerksomme på symptomer.

– Totalbildet er fremdeles uoversiktlig og svært krevende, men det jobbes iherdig med å få kontroll, sier ordfører Ole L. Haugen (Ap).

(©NTB)

Flere nyheter: