Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Barnefunnet kan være flyktning fra den engelske kanal

Politiet bekrefter at de undersøker funnet av barnelevninger på Karmøy mot en flyktning-ulykke i Den engelske kanal i 2020.

Av Egil M Solberg | 04.01.2021 15:21:16

Dødsfall: Funnet av kjeledressen som inneholdt levninger av et barn ble gjort sør på Karmøy på strekningen mellom Syrevågen og Hålandsvågen fredag ettermiddag – 1. nyttårsdag.

Sør-Vest politidistrikt får bistand av den nasjonale ID-gruppa hos Kripos i etterforskningen, og ifølge en pressemelding Politiet sendte ut mandag formiddag kan det ta tid før undersøkelsene vil gi et svar.

Politiets hovedteori er at levningene har drevet i land, og ifølge pressemeldingen kan «bekledningen som er funnet inni kjeledressen (…) tyde på at dette dreier seg om en utenlandsk person, men dette kan vi ikke konkludere med nå».

Politiet har opplyst at det ikke er meldt om savnede barn i distriktet, og at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Undersøker mot tragisk ulykke

Aftenbladet skriver at de er kjent med at et barn på ett år ble meldt savnet i Den engelske kanal i siste halvdel av 2020, etter en ulykke der resten av barnets familie døde.

Familien var asylsøkere som forsøkte å ta seg fra Frankrike til England i en båt, men båten sank.

Det ett år gamle barnet er ikke funnet etter ulykken, så vidt Aftenbladet kjenner til. To andre voksne personer, som ikke var i slekt med barnet, ble også meldt savnet etter ulykken, ifølge britiske medier.

Politioverbetjent Linn Tove Strand ved Karmøy lensmannskontor, bekrefter overfor Aftenbladet at de er kjent med ulykken, og at det er noe de vil undersøke i forbindelse med funnet av levningene 1. nyttårsdag.

– Vi er kjent med den informasjonen og det er noe vi undersøker videre, men det er altfor tidlig å konkludere, sier Strand ifølge avisa.

Flere nyheter: