Menu
Barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland universitetssjukehus er full på grunn av utbrudd av RS-virus. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

Barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland full – 25 barn med RS-virus innlagt

25 barn er innlagt med RS-virus på barne- og ungdomsklinikken på Haukeland sykehus. Tre nyfødte får pustehjelp.

Av NTB | 29.10.2021 11:07:53

Sosiale forhold: – Nå er barne- og ungdomsklinikken full. 25 barn er innlagt med RS-virus, og fem avventer prøvesvar. Det er veldig hektisk her, sier klinikkdirektør Ansgar Berg til Bergens Tidende.

Tre pasienter får pustehjelp, og alle er under én måned gamle, forteller klinikkdirektøren til VG.

– Situasjonen gir oss bemanningsutfordringer. Vi har tatt inn personale fra hele «huset», blant annet fra ansatte i forskningsprosjekter og ansatte i permisjon. Vi utsetter også avtaler på poliklinikker for å bemanne opp hos oss, sier Berg.

I tillegg er det samarbeid med andre sykehus i Helse Bergen.

Avisen skriver at 74 barn er innlagt med RS-virus på forskjellige sykehus i landet.

Overlege Margrethe Greve-Isdahl ved Folkehelseinstituttet sier situasjonen er uvanlig. Hun sier foreldre skal reagere om barnet er slapt, har dårlig allmenntilstand og tungt for å puste.

– Symptomene trenger ikke være ledsaget av feber. Generelt skal det være lavere terskel for å kontakte lege jo yngre barnet er. Mange ulike virus kan gi lignende symptomer, så det viktigste er å kontakte lege når man er bekymret, sier hun til VG.

Klinikken får hjelp av andre avdelinger på sykehuset for å håndtere pågangen av barn med luftveisplager.

RS-viruset gir luftveisinfeksjon hos både barn og voksne, ifølge FHI. Noen kan få mer alvorlig infeksjon nedover i luftveiene. Hos de minste barna, særlig de under ett år, kan viruset føre til bronkiolitt, en betennelse i de nedre luftveiene som kan føre til pustevansker og behov for innleggelse på sykehus.

Flere nyheter: