Menu
OL-vinner Sandra Näslund var en av 73 utøvere som meldte forfall til fredagens skicrosskvalifisering i Russland. Bare russere kom til start. Foto: Gregory Bull, AP / NTB

Bare russerne stilte i skicrosskvalifisering – 73 forfall

Bare 13 russiske utøvere var med i fredagens kvalifisering til helgens verdenscuprenn i skicross i Soletsjnaja Dolina i Russland. FIS avlyste senere rennene.

Av NTB | 25.02.2022 09:30:25

Sport: Det var 61 påmeldte utøvere for menn og 24 for kvinner, men alle de 73 utlendingene har trukket seg etter krigsutbruddet i Ukraina.

Sveriges skiforbund opplyste torsdag at deres seks utøvere, som allerede var på plass i Russland, ikke ville delta i helgens renn. Forbundet var i dialog med svenske myndigheter for å få utøverne trygt hjem, blant dem OL-mester Sandra Näslund.

Det ble avholdt tidskvalifisering til begge helgens renn, med seks russiske utøvere i klassen for menn og sju i kvinneklassen. Igor Omelin vant begge mennenes kvalifiseringer, Jekaterina Maltseva begge kvinnenes. Noen timer senere kom beslutningen fra FIS om at alle verdenscuprenn i Russland resten av sesongen flyttes eller avlyses.

Dermed blir det ikke skicrossrenn i Soletsjnaja Dolina i helgen, og heller ikke fristilhopp i Jaroslavl.

Også hopprennene for kvinner og verdenscupfinalen i langrenn i mars tas fra de russiske arrangørene.

(©NTB)

Flere nyheter: