Menu
Magnus Carlsen spilte remis mot Nils Grandelius torsdag. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Bare remis for Carlsen i skandinavisk duell i Nederland

Magnus Carlsen spilte remis med svarte brikker mot svenske Nils Grandelius i den femte runden av sjakkturneringen i Wijk aan Zee torsdag.

Av NTB | 20.01.2022 19:21:18

Sport: Resultatet gir Carlsen tre poeng etter de første fem rundene, og nordmannen er dermed godt plassert i tetsjiktet foran de neste rundene av den prestisjetunge turneringen i Nederland.

Shakhriyar Mamedyarov, Santosh Gujrathi Vidit og Richard Rapport deler ledelsen i turneringen på 3,5 poeng. Carlsen har imidlertid ikke møtt noen av dem ennå. Han spiller mot ungarske Rapport fredag.

Mamedyarov og Rapport var de eneste som vant sine partier torsdag. De fem øvrige endte med remis.

Carlsens parti var over etter 54 trekk. Grandelius doblet sin poengfangst i turneringen. Han hadde en remis og tre tap på de fire første rundene.

– Et veldig spennende parti. Det var veldig, veldig vanskelig å finne ut av det. Jeg tror heller ikke vi spilte spesielt presist. sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

– Han spilte en kritisk åpning, noe som gjorde det ekstremt komplisert, sa han om svensken.

Like etter gjorde imidlertid sjakkcomputeren utslag da Grandelius flyttet på dronningen sin. Dermed kunne Carlsen ved neste trekk skaffe seg en liten fordel.

Det trekket fant Carlsen, og deretter var det den norske verdensmesteren som jaget mot seier.

– Jeg gjorde en feil da jeg tillot ham å aktivere tårnet, noe som var unødvendig. Det hadde jeg sannsynligvis ikke gjort om jeg hadde hatt bedre tid på klokken, sa Carlsen.

Carlsen hadde lenge en stor fordel i partiet, men den vanligvis oppmerksomme nordmannen fant aldri de rette trekkene.

Partiet startet jevnt, og ingen av duellantene hadde skaffet seg noen fordel i løpet av de første 20 trekkene. Nordmannen hadde likevel plassert sine brikker i gode posisjoner på brettet.

Etter svenskens 24. trekk var Carlsens fordel betydelig, men han greide ikke å finne en vinnende vei ut av partiet. Stort tidspress ble også en faktor. Dermed endte det med remis.

(©NTB)