Menu
Kari Brattset Dale stoppes av Iran-keeper Fatemeh Khalili Behfar under VM-kampen i håndball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Bare nesten for Norge i rekordjakt: Slo Iran 41-9 i håndball-VM

Iran-keeper Fatemeh Khalili Behfar hadde sitt livs kveld da hun stoppet skudd på skudd i VM-kampen i håndball. Norge vant 41-9, men scoringsrekorden overlevde.

Av NTB | 05.12.2021 21:59:28

Sport: Behfar var førsteomgangens beste spiller. Hun ble overlatt nesten til seg selv i et vell av norske 100-prosentsjanser, men reddet ganske ofte. Noen av paradene var småperler og gjorde at Norge stoppet på 22-3-ledelse etter 1.-omgangen.

Rett bak Behfar satt et av hennes idoler, Katrine Lunde, på tribunen og fikk noen av redningene servert omtrent i fanget.

Etter kampen ble Behfar kåret til kampens beste spiller av en jury i hallen. Det utløste vill jubel på tribunene og blant lagvenninnene.

– Det var ekte følelser. Dette veldig betyr mye for disse jentene, og det rører alle. Scener som dette skjer kanskje litt for sjelden. Vi blir fort litt opptatt av å finne grunner til at de ikke skal være her. Dette beviser at de har noe her å gjøre, sa Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson til Viaplay.

Camilla Herrem var rørt da hun snakket om Irans målvakt i intervjusonen.

– Bare å se den gleden hun fikk da hun mottok den prisen… Det setter alt annet litt tilbake, sa hun.

Mye av forhåndssnakket dreide seg om en mulig norsk målrekord. Det gikk ikke. Dermed er seirene over Uruguay (48-11, 2001) og Australia (47-10, 2005) fortsatt Norges største.

Hergeirsson så at Norge misbrukte ganske mange åpenbare målsjanser.

Norge avslutter gruppespillet mot Romania tirsdag. Den kampen er svært viktig fordi den styrer hvor mange poeng det norske laget tar med seg til hovedrunden.

– Vi har hatt mest fokus på oss selv så langt, men vi har kartlagt Romania og har et forarbeid på det. De har et relativt nytt lag, så vi har ikke mange kamper å vurdere dem på, sa Hergeirsson.

Iran og Kasakhstan møtes tirsdag i et revansjeoppgjør fra asiamesterskapet tidligere i høst. Et av disse lagene slår også følge med Norge og Romania til neste fase i VM.

Norge har vunnet verdensmesterskapet tre ganger (1999, 2011 og 2015), men bommet i de to siste utgavene.

Fredag vant Norge 46-18 over Kasakhstan, men det er ikke slutt på utklassingsseirene for Norge i VM. I hovedrunden venter Sverige, Nederland og enten Puerto Rico og Usbekistan. De to sistnevnte har hittil sluppet inn 58, 48, 55 og 46 mål i turneringen.

Spilleprogrammet i VM denne gangen gjør at de to beste fra hver hovedrunde-gruppe kvalifiserer seg til kvartfinale. Det er sannsynligvis en fordel å vinne puljen.

(©NTB)