Menu
Stine Skogrand glitret for Norge mot Romania. Foto: Risto Bozovic, AP / NTB

Bare nesten for Norge etter 29-24-seier: OL-skjebnen i hendene til Montenegro

De norske håndballjentene var ett mål unna OL-plass etter et drama, men 29-24 over Romania holdt ikke. Avgjørelsen faller søndag mens laget reiser hjemover.

Av NTB | 20.03.2021 21:38:25

Sport: Hadde Norge vunnet med seks mål, ville OL-billetten vært klar. Malin Aune hadde en skuddsjanse et par sekunder før slutt, men keeper reddet.

– Jeg synes kampen i dag er fantastisk gjennomført av jentene mot et godt lag og med kniven på strupen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TVNorge.

En mulig OL-tur vurderte han slik etter kampen:

– Vi har en god mulighet, men er avhengig av at resultatet i morgen går vår vei.

Utfallet mellom Montenegro og Romania søndag styrer Norges skjebne. Tar montenegrinerne minst ett poeng, er Norge sikret OL-plass. Montenegro kan også tape med opp til fire mål og likevel hjelpe det norske laget til sommerlekene.

Vinner Romania med fem mål, vil antall scoringer i turneringen avgjøre thrilleren mellom tre lag.

Den seiersmarginen er også den eneste som kan stoppe Norges OL-planer.

Stine Skogrand overtok straffeskytingen etter at Nora Mørk bommet på sitt første forsøk i kampen. Det ga en rekke viktige norske scoringer. Det ble en stor kveld for Skogrand, som var sentral både i angrep og forsvar.

– Montenegro satt på tribunen og heiet på Romania. Jeg håper begge lag gjør det de kan, sa Skogrand til TVNorge om søndagskampen.

Det ble spekulert på om lagene ønsket Norge utslått og ville spille på et spesielt resultat. Turneringsvinneren blir bedre seedet enn andrelaget i OL, og det kan være en stor motivasjonsfaktor for Montenegro.

Keeperveteranen Katrine Lunde (fyller 41 år 30. mars) spilte en meget god kamp. Hun fikk god hjelp av forsvaret.

Norge debuterte i OL i 1988 med sølv. Med unntak av 2004-lekene har laget deltatt. På veien er det blitt to gull (2008 og 2012) og flere andre medaljer.

I 2016 fikk Norge bronse bak vinneren Russland og Frankrike.

OL-turneringen i Tokyo spilles i perioden 25. juli til 8. august. 12 nasjoner deltar og starter med to grupper à seks lag.

Samme opplegg blir det for det norske herrelaget i håndball med start 24. juli.

I andreomgangen var Norge klart best. Rumenerne ble delvis kjørt av før det var spilt ti minutter med 17-12 og 18-13 til Norge. Tendensen i kampen fortsatte med norsk grep.

Fredag tapte Norge 23-28 mot vertsnasjon Montenegro. Da kom ikke det norske laget i nærheten av sitt beste nivå.

(©NTB)

Flere nyheter: