Menu
Jorge Vilda utelot flere spillere i troppen til kampene mot Sverige og USA. Foto: Bill Kostroun, File / AP / NTB

Barcelona-stjerner vraket etter protester: – Dette rotet skader spansk fotball

Spania-troppen til treningskampene mot Sverige og USA er usedvanlig tynn. Grunnen er at de 15 spillerne som nekter å spille for landslaget ikke ble tatt ut.

Av NTB | 30.09.2022 20:20:53

Sport: I forrige uke sendte 15 spillere på det spanske landslaget et brev til Det spanske fotballforbundet (RFEF), der de gjorde det klart at de ikke ønsket å bære landslagsdrakten fram til endringer var på plass.

Grunnen skal være stor misnøye mot trener Jorge Vilda og hans lederstil.

Vilda tok fredag ut troppen til kampene mot Sverige og USA i oktober, og der var det flere hull. Blant annet manglet det seks Barcelona-spillere som ellers er klare valg.

Verken Patri Guijarro, Mapi Leon, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey eller Sandra Paños var å se.

Spanias største stjerne og gullballvinner Alexia Putellas har stilt seg bak spillerne i konflikten. Barcelona-kapteinen er for tiden ute med en kneskade.

Manchester Citys Leila Ouahabi og Laia Aleixandri er heller ikke med. Også Real Sociedad-duoen Nerea Eizaguirre og Amaiur Sarriegi er utelatt.

Av de som er utelatt er det kun Moraza og Eizaguirre som ikke var med i sommerens EM-tropp.

På pressekonferansen snakket Vilda om konflikten.

– Dette rotet skader spansk fotball. Det er flaut. Jeg er forvirret fordi jeg ikke vet hva spillerne krever. Jeg skulle ønske det hadde vært mer klarhet, sa Vilda.

– Vi vil ikke la spillerne få stille spørsmål ved landslagstreneren og hans trenerteam, og vi gir ikke etter for press, har forbundet uttalt, som kaller spillernes aksjon «uverdig» og «skadelig».

– RFEF vil bare ha dedikerte spillere i sin stall, selv om det betyr å bruke ungdomsspillere, het det videre i uttalelsen.

I tillegg ble Atletico Madrid-spillerne Ainhoa Moraza og Lola Gallardo, samt Manchester United-duoen Ona Batlle og Lucia Garcia utelatt.

Det spanske fotballforbundet har ikke gått ut med hvem de 15 spillerne er men har stilt seg fullt bak Vilda i konflikten.

(©NTB)