Menu
Ousmane Dembélé er ferdig i Barcelona. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB

Barcelona-stjerne ute i kulden – ferdig i klubben

Barcelona-spiller Ousmane Dembélé har fått krystallklar beskjed fra klubbledelsen om å finne seg en ny arbeidsgiver innen utgangen av måneden.

Av NTB | 20.01.2022 11:51:47

sport: Bakgrunnen er at forhandlingene om en ny kontrakt for den fotrappe vingen har strandet. Det bekreftet Barcelonas fotballdirektør Mateu Alemany torsdag.

Dembele ble hentet til den spanske fotballgiganten fra Borussia Dortmund i 2017. Den høyprofilerte overgangen hadde en totalramme på nærmere halvannen milliard norske kroner.

Dembeles kontrakt med Barcelona utløper til sommeren, hvilket betyr at franskmannen kan forlate klubben gratis da. Det scenarioet har økonomisk kriserammede Barcelona jobbet hardt for å unngå.

– I dette scenarioet har han og agenten fått beskjed om at han må forlate klubben umiddelbart, fordi vi kun ønsker å ha spillere som forplikter seg til dette prosjektet, og derfor håper vi en overgang vil finne sted før 31. januar, sa han torsdag.

Barcelona-toppen la til at samtalene med Dembele har pågått siden i fjor sommer.

– Vi har snakket, vi har snakket og vi har snakket. Barcelona har lagt ulike tilbud på bordet, sa Alemany og la til at samtlige har blitt «systematisk avvist» av spilleren og hans agent.

Dermed framstår det, ifølge Barcelona-ledelsen, åpenbart at Dembele ikke ønsker å fortsette i klubben.

– Det er egentlig en skam. Han har spilt samtlige minutter siden jeg ble trener her, sa klubbkjempen.

Med til historien hører det at Dembele har slitt med utallige skader siden han ble hentet til Barcelona.

Klubbledelsen har forhandlet med Dembele og hans agent om en ny kontrakt i lang tid, men samtalene har ikke ført fram. Nå er beskjeden fra fotballdirektør Alemany tindrende klar.

Franskmannen er utelatt fra spilletroppen som skal møte Athletic Bilbao i cupen torsdag kveld. Beslutningen skal være tatt av trener Xavi, som tirsdag var tydelig på at han ikke kunne vente lenger på at Dembele forlenget avtalen sin.

(©NTB)