Menu
Robert Lewandowski kan gå glipp av seriestart om han ikke blir registrert i Barcelona innen ett døgn. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Barcelona i tidsnød – nytt storsalg gir håp om spillerregistreringer

Barcelonas nysigneringer er stadig ikke registrert foran seriestarten lørdag. Fredag hentet klubben inn nær én milliard i «redningsaksjonen» som pågår.

Av NTB | 12.08.2022 13:10:45

Sport: Den gjeldstyngede klubben jobber fortsatt med å få registrert Robert Lewandowski og fire andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld.

Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert.

Barcelona har fra før solgt unna 24,5 prosent av Barca Studios, og tillegg er 25 prosent av TV-rettighetene forsvunnet til investeringsselskapet Sixth Street for de neste 25 årene.

I tillegg til Lewandowski står også Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen og Franck Kessie på venteliste for å bli klarert for spill.

Det gjør også Ousmane Dembélé og Sergi Roberto, som begge har skrevet under på nye kontrakter denne sommeren.

Ifølge avisen Mundo Deportivo er La Liga-ledelsen bekymret for at Barcelona ikke vil rekke å sende inn de rette dokumentene før seriestart.

Klubben har til 1. september på å registrere spillerne til den kommende sesongen. Om ikke det skjer, må de spillerne som ikke er registrerte vente til januarvinduet.

Storavisen Marca skriver at pengene som ble hentet inn fredag trolig vil være nok til å få registrert spillerne.

Klubben har lenge jobbet for å få spillere til å redusere lønningene sine. Flere spillere har ifølge mediene fått beskjed om å finne seg nye klubber, mens sagaen rundt Frenkie de Jong ikke ser noen ende helt ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: