Menu
Caroline Graham Hansen utfordrer i Barcelonas 5-0-seier over Real Madrid. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Barcelona feiret seriegullet med Clásico-seier

Barcelonas kvinnelag feiret seriegullet med 5-0-seier over Real Madrid og sin 24. seier av like mange mulige i La Liga denne sesongen.

Av NTB | 13.03.2022 14:10:11

Sport: Caroline Graham Hansen herjet på høyresiden og skapte mange sjanser både for seg selv og særlig lagvenninnene. Hun var siste Barcelona-spiller på det fjerde målet.

Hennes innlegg på hodet til Fridolina Rolfö burde betydd ledelse allerede etter to minutter, men svensken ble feilaktig vinket av for offside.

I stedet var det Alexia Putellas som punkterte kampen med to raske mål rett før pause. I det 41. minutt prøvde hun skuddfoten fra 20 meter. Ivana Andrés satte ut kneet i et forsøk på å blokkere, endret retning på ballen og utmanøvrerte egen keeper.

Etter en time sendte Patri Guijarro 3-0 i krysset med strak vrist fra 20 meter etter at et Rolfö-innlegg ble klarert rett til henne.

Så var det Graham Hansens tur til å briljere. Hun forserte forbi innbytter Sofie Svava og la inn fra høyre. Andrés endret retning på ballen før Babett Peter sendte den i eget nett.

Mens det var godt med publikum på Barcelona-kvinnenes vante hjemmearena Estadi Johan Cruyff, blir det en helt annen stemning når lagene møtes igjen i mesterligakvartfinale 30. mars. Den kampen spilles på Camp Nou, der det blir nesten fullt hus etter overveldende billettsalg.

To minutter senere vendte Alexia av Kenti Robles i feltet og skjøt inn 2-0 i lengste hjørne.

Ingrid Syrstad Engen ble byttet inn i det 70. minutt, mens Graham Hansen forsvant ut i det 76. minutt. Like etter satte Jennifer Hermoso punktum med 5-0-målet.

(©NTB)

Flere nyheter: