Menu
Barcelonas Sergi Roberto går over ende i duell med Espanyo's Vinicius Souza i lørdagens byderby. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Barcelona avga poeng i byderbyet – feirer likevel nyttår på topp

Barcelona snublet i sin første kamp etter sju ukers VM-pause da det bare ble 1-1 i et hissig byderby mot Espanyol nyttårsaften.

Av NTB | 31.12.2022 17:05:17

Sport: Det ene poenget var likevel nok til å gå inn i det nye året på tabelltopp. Barcelona har like mange poeng som Real Madrid, men sju plussmål mer.

Midtstopper Marcus Alonso nikket Barcelona i en tidlig ledelse, men Espanyol forsvarte seg med nebb og klær og lot ikke hjemmelaget score flere mål på Camp Nou. Joselu Mata utlignet på straffespark i det 73. minutt etter at han selv ble felt av Alonso.

Etter det gnistret det til mellom spillerne, og kortene florerte. Barcelona-back Jordi Alba fikk sitt annet gule kort for munnbruk i det 78. minutt, og gjestenes Vinicius Souza fulgte ham i garderoben etter en stygg takling to minutter senere.

Dermed måtte begge lag avslutte kampen med ti mann. På overtid kjeftet også Barcelona-trener Xavi på seg et kort, men han slapp med det gule.

Før avspark ble det avholdt ett minutts stillhet for å hedre legenden Pelé, som døde torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: