Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Bankene stanser økonomisk krisetiltak

Kraftige rentekutt fra Norges Bank var ment å komme både næringsliv og innbyggerne til gode. - Nå viser det seg at bankene holder igjen og begrenser krisetiltaket, mener Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 23.03.2020 14:59:09

Koronakrisen: Den norske befolkningen har hatt forventninger om betydelige rentereduksjoner etter at regjeringen og Norges bank kom med krisepakker som omfatter både lånegarantier og kraftige rentereduksjoner på 1,25 %.

Slik ble det ikke. Bankene holder igjen og rentereduksjoner i eksempelvis Haugesund sparebank er ikke på mer enn 0,35 % på næringslån og 0,25 % på kassakreditt.

– Det hørtes lite ut, sier de fra Forbrukerrådet da Radio Haugaland mandag morgen forhørte seg om saken. Stortingsrepresentant Terje Halleland bruker sterkere uttrykk.

– Det fremstår som om bankene holder igjen for å bygge opp en buffer og det var ikke meningen. Rentekuttene må komme næringslivet og innbyggerne til gode raskt. Hensikten var ikke å bygge opp verdiene for bankene, tordner stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP).

– Banker har også varslet at rentekuttene ikke vil ta effekt før i mai, selv om Norges bank har satt ned renten med effekt fra i dag, sier han.

Nå vil Halleland diskutere saken med sine kolleger på stortinget.

– Dersom bankene ikke er sitt samfunnsansvar bevisst, er krisepakkene fånyttes og slik kan vi ikke ha det, sier Halleland.

Hør hele intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: