reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den britiske sentralbanken sier de ikke vil nøle med å endre styringsrenten om nødvendig etter spekulasjoner om at de ville gripe inn med en kriseheving av renten i Storbritannia. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Bank of England: Vil ikke nøle med ytterligere renteheving

Bank of England sier den er beredt til å øke styringsrenten «så mye som nødvendig» for å dempe den kraftige inflasjonen i Storbritannia.

Av NTB | 26.09.2022 18:30:53

Økonomi og næringsliv: – Banken overvåker utviklingen i finansmarkedene svært nøye i lys av den betydelige endringene i verdsettelsen av finansielle eiendeler, heter det i en uttalelse fra den britiske sentralbanken mandag ettermiddag.

Tidligere på dagen ble det spekulert på om banken kom til å gripe inn med en kriseheving av renten ettersom pundet mandag falt kraftig i kjølvannet av nyheten regjeringens store skattekutt.

Bank of England har tidligere indikert at Storbritannia allerede er i resesjon. Forrige uke hevet banken styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 2,25 prosent, det høyeste nivået siden 2008.

Rentehevingen var den sjuende på rad ettersom sentralbanken prøver å øke lånekostnadene for å dempe inflasjonen i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: