reklame for Sheiken Bowling
Menu
Everton får svi for banestormingen på Goodison Park i mai. Bildet er fra minnemarkeringen for dronning Elizabeth nylig. Foto: Isaac Parkin/ PA / AP / NTB

Banestorming ga Everton millionbot

Everton er bøtelagt med 3,6 millioner kroner for ikke å ha hatt kontroll på egne supportere da klubben i mai berget plassen i Premier League.

Av NTB | 30.09.2022 13:51:01

Sport: Ved to anledninger entret Everton-tilhengere banen i en dramatisk 3-2-seier over Crystal Palace. Oppgjøret ble stoppet i flere minutter etter at Dominic Calvert-Lewin hadde scoret det som ble vinnermålet.

Kaoset var størst etter kampslutt. Da ble Goodison Park-gresset overfylt av hjemmelagets supportere. Situasjonen ble ikke ansett for å være trygg, og det får Everton svi for.

Englands fotballforbund (FA) straffer klubben med en bot på 300.000 pund. Det oppgis at Everton har erkjent manglende kontroll.

Banestormingen på Merseyside var ikke den eneste i engelsk fotball på tampen av 2021/22-sesongen. FA har siden innført tiltak som åpner for automatisk utestengelse av fans som entrer gressmatta.

(©NTB)