reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mario Ferri har blitt løslatt etter han stormet VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Banestormeren i Qatar har blitt løslatt – fikk hjelp av Infantino

Mario Ferri, også kjent som «Falken», har blitt løslatt etter han løp ut på banen med regnbueflagg under VM-kampen mellom Portugal og Uruguay mandag.

Av NTB | 29.11.2022 12:17:18

Sport: Det bekrefter den italienske ambassaden i Qatar til NRK.

– Den berørte statsborgeren har blitt løslatt kort tid etter hendelsene, uten å bli siktet. Annen informasjon vil ikke bli delt på grunn av personvernhensyn, skriver den italienske ambassaden i Qatar til NRK på epost.

Ferri fortalte den katalanske radiokanalen RAC1 at han hadde «mange problemer med politiet», men at Fifa-president Gianni Infantino dukket opp og «løste situasjonen».

– Fifa anser ikke symbolene mine for å være voldelige, det var et budskap om fred. Politiet er mennesker og de behandlet meg veldig bra, sa Ferri.

«Falken» fortalte til radiokanalen at han allerede hadde prøvd å storme VM-kampene mellom Frankrike og Danmark og Spania og Tyskland, men at sikkerheten på stadionene hindret ham.

Det var spilt rett i overkant av 50 minutter da kampen måtte stanses som følge av den uventede banestormingen. «Falken» var iført en t-skjorte med supermann-logo samt påskriftene «Respekt for iransk kvinne» og «Redd Ukraina».

(©NTB)

Flere nyheter: