Menu
En 15 år gammel gutt mistet livet i februar i fjor 2019 da han høyspenning i seg på sporområdet her ved Filipstad. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Bane Nor får bot på 10 millioner kroner etter Filipstad-ulykken

Bane Nor får et forelegg på 10 millioner kroner etter at en 15 år gammel gutt omkom og to andre ungdommer ble alvorlig skadd ved et togområde på Filipstad.

Av NTB | 09.03.2020 15:31:56

Økonomi og næringsliv: – Forelegget omfatter overtredelse av jernbaneloven ved manglende sikring av området, samt for ved uaktsomhet å ha forvoldt noens død og for uaktsomt ha påført noen en betydelig skade, opplyser Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding.

I kjennelsen slås det blant annet fast at det ikke var vakthold eller overvåking i tunnelen, og at den var uten belysning.

– Det var enkelt å ta seg inn i tunnelen da den heller ikke var avstengt med en port eller lignende, og det var heller ikke installert alarm, heter det.

Bane Nor, de etterlatte og de fornærmede er underrettet om forelegget.

Kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri i Bane Nor sier til NTB at de foreløpig ikke har tatt stilling til hvorvidt de skal akseptere boten.

– Vi ble orientert om dette i forrige uke og har mottatt 1.400 sider med dokumenter fra Oslo statsadvokatembeter. Derfor vil vi bruke litt tid på å sette oss inn i vurderingene til statsadvokaten, og hva som er bakgrunnen for siktelsen, sier Uribarri.

Hun kan foreløpig ikke si hvor lang tid Bane Nor trenger på å gå gjennom dokumentene.

Uribarri understreker samtidig at de tar det som har skjedd, på høyeste alvor.

– Dette er en forferdelig ulykke, og det som har skjedd, har preget oss helt siden da, sier hun.

– Mitt håp er at også Bane Nor tar de nødvendige konsekvenser av politiets konklusjoner, sier Knagenhjelm.

Det var 15 år gamle Even Warsla Meen som omkom i ulykken søndag 24. februar 2019. Den 16 år gamle kjæresten hans og en klassekamerat ble kritisk skadd i ulykken.

Advokat Sven Knagenhjelm, som representerer gutten som overlevde og familien til Even Warsla Meen, sier i en pressemelding at han er takknemlig for at politiet har tatt saken på stort alvor.

(©NTB)

Flere nyheter: