Menu
Her setter Laura Follesø inn et av sine to mål i bronsefinalen mot Finland i bandy-VM for kvinner på Frogner stadion lørdag. Norge vant 6-1. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bandykvinnene sikret norsk VM-bronse etter storseier over Finland

Norge vant bronsekampen i bandy-VM for kvinner med 6-1 over Finland lørdag. 17 år gamle Laura Follesø storspilte med to mål.

Av NTB | 22.02.2020 14:31:45

Sport: Stillingen var 5-1 ved pause. De norske jentene var i humør i førsteomgangen da alt ble avgjort på Frogner stadion, der det blåste og isen var myk.

Etter scoringsrushet før pause, var det lett for Norge å styre inn til seier.

– Nå ligger champagnen klar. Nå kan jeg gå på vannet, sa trener Arild Aamodt til NTB etter bronsen.

– 1. omgangen var topp. I den andre omgangen var det mye tyngre, men alt stemte i 1. omgang. Vi satt sjansene og gjorde alt vi skulle, fortsatte treneren.

– Det var veldig gøy. Perfekt ramme med masse folk og bra spill. Nå skal det bli full ståhei på banketten. Alle er megagira, sa Follesø til NTB.

Fem spillere scoret mål for Norge lørdag. I tillegg reddet Mathilde Hveding Langmo straffe på 3-1 til Norge, og like etter satte Follesø inn 4-1. En skikkelig kalddusj for finnene.

– Den situasjonen var matchvinnende, sa Aamodt.

– VM er en berg og dalbane. Jeg er stolt av jentene, som klarte å snu om etter to tunge kampene. Nå skal vi klare å ta igjen russerne og svenskene.

Sverige og Russland møtes i finalen senere lørdag.

17 år gamle Laura Follesø ble finalens store spiller med to mål og godt spill.

Norge slo Finland også i gruppespillet. Da vant de 2-1. I den siste gruppespillskampen ble det 1-11 for Sverige, mens det i semifinalen ble 0-4-tap for Russland. Aamodt var fornøyd med at spillerne klarte å omstille til finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: