reklame
Menu
Brann-profilen Daouda Bamba (t.h.) fra en kamp mot Mjøndalen tidligere i sesongen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Bamba fikk rasistiske meldinger etter straffebom for Brann: – Orker ikke å åpne alle

Brann-spissen Daouda Bamba opplevde å få en rekke hetsende SMS-er tikkende inn på telefonen etter 1-1-kampen mot Start, skriver både BT og BA.

Av NTB | 09.12.2020 23:53:00

Sport: Ivorianeren kunne gitt Brann seieren i onsdagens oppgjør i Kristiansand, men bommet på et straffespark med noen få minutter igjen. Det ene poenget sikret uansett plassen for Brann i Eliteserien.

Etter kampen fortalte Bamba om tekstmeldingene han hadde fått. Han ville vise omverden hetsen og rasismen han blir utsatt for.

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Hadde jeg åpnet alle, hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, la han til.

Bergensavisen skrev også om saken sent onsdag kveld.

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA.

Ifølge begge bergensavisene fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Det har i høst vært en egen kampanje i norsk fotball i kampen mot rasisme. Spillerne har i flere uker spilt med et rødt armbånd med den hvite påskriften «#Stopp».

(©NTB)

Flere nyheter: