Menu
Brann-profilen Daouda Bamba (t.h.) fra en kamp mot Mjøndalen tidligere i sesongen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Bamba fikk rasistiske meldinger etter straffebom – Brann vil anmelde hetsen

Brann-spissen Daouda Bamba opplevde å få en rekke hetsende SMS-er tikkende inn på telefonen etter 1-1-kampen mot Start. Klubben vil politianmelde hetsen.

Av NTB | 10.12.2020 07:53:03

Sport: – Vi kommer til å følge opp saken torsdag, og ta kontakt med politiet, sier daglige leder Vibeke Johannesen i klubben til Bergensavisen.

Ivorianeren kunne gitt Brann seieren i onsdagens oppgjør i Kristiansand, men bommet på et straffespark med noen få minutter igjen. Det ene poenget sikret uansett plassen for Brann i Eliteserien.

Etter kampen fortalte Bamba om tekstmeldingene han hadde fått. Han ville vise omverden hetsen og rasismen han blir utsatt for.

– Hadde jeg åpnet alle, hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, la han til.

Klubbens sportssjef Rune Soltvedt snakket med Bamba etter kampen.

– Jeg har sett meldingene, og det er ikke noe jeg forbinder med supportere. Og så skal Bamba og jeg gå til politiet torsdag for å finne ut av hvem dette er. Vi må politianmelde dette og la profesjonelle folk finne ut av hvem som står bak, sier han til BA.

Ifølge begge bergensavisene fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Det har i høst vært en egen kampanje i norsk fotball i kampen mot rasisme. Spillerne har i flere uker spilt med et rødt armbånd med den hvite påskriften «#Stopp».

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA etter kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: