Menu
Alec Baldwin gråt på parkeringsplassen utenfor sheriffkontoret i Santa Fe etter at han var blitt avhørt torsdag. Foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican via AP / NTB

Baldwins våpen kan ha vært ladd med skarpt

Våpenet som skuespilleren Alec Baldwin avfyrte, og som drepte kamerasjef Halyna Hutchins, var ladd med et skarpt prosjektil, ifølge fagorganisasjon.

Av NTB | 23.10.2021 09:07:25

Kultur og underholdning: Baldwin fikk våpenet av en regiassistent, som var uvitende om at rekvisittvåpenet var skarpt ladd, ifølge en ransakingsordre som er innlevert til en domstol i Santa Fe i delstaten New Mexico.

Hollywood er i sjokk over dødsfallet som skjedde under innspillingen av lavbudsjettfilmen «Rust», som Baldwin også er produsent for.

Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt i brystet, mens regissør Joel Souza, som sto bak henne, ble truffet i skulderen. Han ble utskrevet fredag, dagen etter den fatale skytingen.

Innspillingen foregikk i ørkenen i delstaten New Mexico.

Ingen er pågrepet eller siktet, og etterforskningen pågår.

Like etter avfyrte Baldwin våpenet. Kameraer skal ha vært satt opp, men det er uklart om scenen ble filmet.

Ifølge et brev fra fagforbundet IATSE Local 44 skal våpenet som Baldwin brukte, ha vært ladd med en skarp patron. Dette skal normalt ikke forekomme på en filminnspilling, men det kan brukes i enkelte tilfeller der det ikke finnes noe praktisk alternativ for å oppnå en viss effekt, ifølge IndieWire.

– Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

– Hjertet mitt er knust når jeg tenker på hennes mann, sønnen deres og alle som elsket Halyna, tilføyer 63-åringen.

Også tidligere skal et våpen som ble brukt som rekvisitt ha blitt avfyrt ved et uhell, men da skal det ha dreid seg om løsskudd.

Produksjonen av «Rust» er midlertidig stanset som følge av hendelsen. Filmingen skulle fortsatt til ut i november.

Hun var spådd en lysende framtid i filmbransjen, og i 2019 ble hun framhevet som en stigende stjerne av bladet American Cinematographer.

Opprinnelig kom hun fra Ukraina, der hun studerte journalistikk.

Filmproduksjoner har vanligvis strenge regler for bruk av rekvisittvåpen, men det har også skjedd ulykker før. I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn Brandon drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd under filmingen av en dødsscene. Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

Og i 1984 skjøt skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.

Ifølge rettsdokumentene skal regiassistenten ha ropt «cold gun» da han ga våpenet til Baldwin, melder Santa Fe Reporter. Uttrykket betyr at et våpen ikke inneholder skarp ammunisjon.

Kilder sier til Los Angeles Times at innspillingen har vært preget av problemer. Blant annet skal flere arbeiderne ha forlatt innspillingen bare timer før skytingen fordi de var frustrerte på grunn av dårlige arbeidsforhold. Da skal blant annet ha klaget over lange dager, og en kilde oppgir også av sikkerhetsregler rundt våpenhåndtering ikke ble fulgt. Allerede for en uke siden skal en kameramann ha klaget over den dårlige sikkerheten.

Hutchins, som var kamerasjef under innspillingen, er utdannet ved American Film Institute og arbeidet med flere kortfilmer før hun ledet fotograferingen av actionfilmen «Archenemy» i 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: