reklame
Menu
USAs utenriksminister Mike Pompeo (nr. 2 fra venstre) møtte onsdag kong Hamad bin Isa Al-Khalifa og andre representanter for regimet i Bahrain. Foto: Bahrains nyhetsbyrå / AP / NTB scanpix

Bahrain lot seg ikke overtale til Israel-tilnærming

USAs utenriksminister Mike Pompeo klarte onsdag ikke å overtale regimet i Bahrain til å normalisere forholdet til Israel.

Av NTB | 26.08.2020 17:52:59

Krig og konflikter: Bahrains kong Hamad bin Isa Al-Khalifa forklarte Pompeo at landet fortsatt støtter planene om å opprette en palestinsk stat.

Uttalelsen ble tolket som at det dermed ikke er aktuelt å opprette diplomatiske bånd til Israel i denne omgang.

Bahrain er en av USAs fremste allierte i Midtøsten, og i den lille øystaten ligger hovedkvarteret til den amerikanske marinens femte flåte.

Etter besøket i Bahrain dro Pompeo videre til De forente arabiske emirater – som tidligere denne måneden besluttet å normalisere forholdet til Israel. Avtalen ble forhandlet fram av USA, og president Donald Trump har slått fast at den er historisk.

– Det viktigste skrittet mot fred i Midtøsten på over 25 år, skrev Pompeo på Twitter idet han ankom Emiratene.

Før han var i Bahrain, besøkte utenriksministeren Israel og Sudan. Han ankom Sudan med det som skal ha vært den første offisielle direkteflygingen fra Israel til Khartoum noensinne.

(©NTB)

Flere nyheter: