Menu
Politikerne i Bærum behandlet saken mandag. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Bærum følger ikke Oslos koronatiltak

På tross av anbefaling fra kommuneoverlegen har Bærum valgt å ikke følge nabokommunen Oslos tiltak for å hindre koronaspredning. Men strengere blir det.

Av NTB | 09.11.2020 18:53:13

Fritid: Saken ble behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte mandag ettermiddag. Fra midnatt natt til tirsdag begynner tiltakene å gjelde.

– Jeg vil gi kommunedirektøren kred for at han har gjort egne vurderinger, ikke bare blåkopiert tiltakene i Oslo, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) ifølge Budstikka.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen ønsket blant annet å stenge treningssentre. Også Helsedirektoratet anbefalte Bærum å følge Oslo. Det støttet ikke kommunedirektør Geir B. Aga.

– Smitteutviklingen er imidlertid svært bekymringsfull også lokalt. På enkelte områder anses det å være behov for enda sterkere tiltak i Bærum enn i Oslo, uttalte han i forkant av behandlingen.

Blant tiltakene i Bærum er forbud mot organisert trening og andre fritidsaktiviteter for voksne.

Krav om munnbind skjerpes til å gjelde alltid, uavhengig av avstand, ved kollektivreiser, taxi og innendørs på alle offentlige steder – med unntak for gjester ved serveringssteder.

Det settes en begrensning på ti personer ved alle private sammenkomster utenfor private hjem – både inne og ute. Utesteder får slippe inn folk til klokka 22, men må stenge serveringen ved midnatt.

– Det er ikke greit, svarte han på spørsmål fra NTB om hva han synes om at oslofolk ser ut til å kunne dra til nabokommuner for å trene og gå på pub når skjenkestoppen inntrer og treningssentrene stenges i hovedstaden natt til tirsdag.

– Vi jobber nå for at kommunene rundt i størst mulig grad skal ha de samme reglene. Jeg opplever at veldig mange kommuner er innstilt på dette, og jeg forventer at disse reglene blir mest mulig like i løpet av dagen og de nærmeste dagene, sa helseministeren.

– Vi har tatt utgangspunkt i tiltakene i Oslo, samtidig som vi i tråd med føringer fra regjering og helsemyndigheter skal legge vår lokale smittesituasjonen til grunn. Det gjør at Bærums tiltak på en del områder skiller seg noe fra Oslo. Det har vært tett og god dialog med andre kommuner i hovedstadsregionen, sier ordføreren i en pressemelding.

Det blir også forbud mot alle innendørs arrangementer uten fast seteplassering i fastmonterte seter, men fortsatt tillattes det at inntil 200 personer ved innendørs arrangementer med fast seteplassering i fastmonterte seter.

Innbyggerne i Oslo bør ikke dra til Bærum for å trene og drikke øl, sier helseminister Bent Høie (H).

(©NTB)

Flere nyheter: