Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Ba om unnskyldning i narkosaken

Saken med det polsk-litauiske narkonettverket på Haugalandet fortsetter. En 43 år gammel mann fra Litauen ba om unnskyldning i Haugaland tingrett i tilståelsesdommen mot han.

Av Egil M Solberg | 12.05.2021 00:02:57

Narkotika: Mandag gikk straffesaken mot litaueren som plasserte to kilo amfetamin og 500 ecstasytabletter ved en stein i nærheten av Paddevegen i Sveio.

Fire personer er allerede dømt, mens sju personer fortsatt sitter i varetektsfengsel i påvente av rettssak. Politiet har beslaglagt nærmere ti kilo amfetamin i disse sakene, skriver Haugesunds avis.

Den 24. november 2020 ble 43-åringen pågrepet av politiet i Litauen, mistenkt og siktet for grov narkotikaforbrytelse i Norge. Like før jul ble han overlevert til norske myndigheter.

Aktor la ned påstand om at 43-åringen skal dømmes til fengsel i to år og seks måneder. Dette inkluderer strafferabatt for lang saksbehandling.

Før retten ble hevet ba tiltalte om unnskyldning, spesielt overfor de to politibetjentene som havnet i karantenen i julen etter å ha hentet ham fra Litauen til Norge, skriver avisa.

Flere nyheter: