Menu
Det var ved parkeringshuset på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord at en mann i 50-årene fredag ettermiddag ble angrepet med kniv. Mannen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene han ble påført. Foto: Magnhild Mostad, Bergensavisen / NTB

BA: Mann i 30-årene erkjenner straffskyld etter knivdrapet i Loddefjord

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept faren sin med kniv i Loddefjord i Bergen fredag, erkjenner straffskyld og samtykker til fengsling, melder Bergensavisen.

Av NTB | 05.03.2022 14:36:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Han er i sjokk og preget, men erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier siktedes forsvarer Marius Wesenberg til Bergensavisen.

Forsvareren sier at uavhengig av spørsmålet om straffskyld, vil det bli sentralt i den videre etterforskningen om hans klient er strafferettslig tilregnelig.

Han sier også at hans klient godtar å sitte i varetekt. Under fengslingsmøtet lørdag ba politiet om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud og isolasjon i to uker.

Det er foreløpig uklart om retten har tatt dette til følge. Ved 14-tiden lørdag ettermiddag hadde ikke det ikke kommet noen fengslingskjennelse fra Hordaland tingrett.

Siktede har avgitt en forklaring i Hordaland tingrett lørdag, men Valheim vil ikke si noe om siktede utover at han forklarte seg greit.

Politiadvokaten opplyser at i underkant av tjue vitner så langt er avhørt i saken, men at politiet ikke er ferdig med alle vitneavhørene.

Hun forteller at videoopptak fra åstedet under gjerningsøyeblikket er innhentet, men at de fortsatt jobber med å hente inn flere bevis.

Politiet fikk melding om knivhendelsen ved parkeringshuset til kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord i Bergen i 17-tiden fredag. Faren ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, hvor han ble erklært død.

Det var en vekter ved Vestkanten kjøpesenter som pågrep den nå siktede mannen umiddelbart etter hendelsen. Vekteren holdt kontroll på mannen til politiet kom til stedet.

Kjetil Ottesen er oppnevnt som bistandsadvokat for den skadde kvinnen, og for det andre barne til den avdøde mannen.

– Det vil bli foretatt en prejudisiell vurdering av siktede, og senere en fullstendig vurdering, opplyser politiadvokat Eli Valheim til NTB.

Mannen er siktet for drap på sin far i 50-årene og for kroppsskade farens kone, også hun er i 50-årene.

(©NTB)

Flere nyheter: