reklame for smiaa
Menu
Victoria Azarenka takker for all hjelp etter at hun er klar for US Open-finalen 2020. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix.

Azarenka slo ut storfavoritt Serena Williams, Osaka neste i US Open-finalen

Serena Williams får ikke muligheten til ta sin 24. Grand Slam-seier i årets US Open-finale i tennis. Der møtes Victoria Azarenka og Naomi Osaka.

Av NTB | 11.09.2020 07:22:58

Sport: Serena Williams åpnet semifinalen sterkt med å ta det første settet 6-1. Da kjørte hun over motstanderen. Deretter snudde det helt, og hviterusseren Azarenka tok de to neste med 6-6, 6-3. Det var gode odds for at den 27. rankede i verden skulle ta dette hjem.

Dermed var det over og ut for Williams på Flushing Meadows. Azarenka tok sin første Grand Slam-seier over Serena Williams på elleve forsøk.

Victoria Azarenka er klar for tredje US Open-finale. Hun var sist i finalen for sju år siden. Hennes siste Grand Slam-seier kom i 2013. Da forsvarte hun seieren i Australia Open.

– Er det virkelig sju år siden? Det er mitt yndlingstall, og da var det antagelig meningen. Jeg er veldig glad for denne muligheten, sa Azarenka, som tapte US Open-finalen mot Serena Williams i 2012 og 2013.

I finalen venter japanske Naomi Osaka. Hun slo amerikanske Jennifer Brady 7-6. 3-6, 6-3 i sin semifinale. Osaka tok sin første Grand Slam-tittel i US Open i Flushing for to år siden etter seier over Serena Williams i finalen.

Finalen spilles natt til søndag norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: