Menu
LASK-keeper Alexander Schlager avverger en sjanse for AZ Alkmaars Myron Boadu i europaligakampen torsdag. Foto: Peter Dejong, AP / NTB scanpix

AZ Alkmaar slet seg til uavgjort mot LASK

Teun Koopmeiners trodde han skulle ta straffe i kampens første minutt, men måtte vente til det 86. minutt. Da ga han AZ Alkmaar 1-1 mot LASK i europaligaen.

Av NTB | 20.02.2020 23:01:26

Sport: Dermed har den nederlandske klubben med tre nordmenn i stallen et vanskelig, men ikke umulig utgangspunkt før returkampen mot Rosenborgs overmenn fra gruppespillet.

Fredrik Midtsjø var utestengt torsdag, men Jonas Svensson og Håkon Evjen spilte fra start for AZ Alkmaar. Svensson spilte hele kampen, mens Evjen ble byttet ut et drøyt kvarter før slutt.

Før det var spilt ett minutt fikk AZ Alkmaar straffespark da Myron Boadu ble felt, men innføringen av VAR i europaligaen fra og med cupspillet var ikke til lagets fordel torsdag. Videobildene viste at forseelsen skjedde utenfor feltet, og Koopmeiners ventet forgjeves på å skyte fra 11-metersmerket.

Han måtte i stedet ta frispark fra vel 16 meters hold, og keeper Alexander Schlager reddet.

Hjemmelaget dominerte innledningen av kampen, men det var gjestene som mot spillets gang tok ledelsen i det 26. minutt. Hjemmelaget klarte ikke å klarere et innkast, og Marko Raguz scoret med et skudd som endret retning på Ramon Leeuwin.

LASK hadde en stor sjanse til å doble ledelsen i det 43. minutt, da Dominik Frieser kom gjennom etter en feil av Svensson, men avslutningen var ikke god nok.

Boadu kom til en stor sjanse tidlig i 2. omgang, men Schlager reddet.

Hjemmelagets målvakt Marco Bizot sto for en kjemperedning et drøyt kvarter ut i omgangen, da et skudd endret retning på Koopmeiners.

Oussama Idrissi tvang Schlager til en ny god redning da vertene presset på for utligning, og fem minutter før slutt fikk AZ straffespark da James Holland handset i feltet. Denne gang ble avgjørelsen bekreftet av VAR, og Koopmeiners kunne endelig skyte straffespark som han satte inn til 1-1.

På overtid hadde Svensson en mulighet til å avgjøre, men skjøt høyt over.

(©NTB)

Flere nyheter: