Menu
Manchester Citys Aymeric Laporte ble søndagens helt da han headet inn 1–0 for de lyseblå i ligacupfinalen mot Tottenham. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Aymeric Laporte ble helten da City tok fjerde strake ligacuptrofé

Manchester City ble det andre laget til å vinne ligacupfinalen fire ganger på rad. Aymeric Laporte scoret det avgjørende 1-0-målet mot Tottenham søndag.

Av NTB | 25.04.2021 19:34:20

Sport: Liverpool er eneste lag som har klart det tidligere da de vant fire sesonger på rad i 1981 til 1984.

Midtstopper Aymeric Laporte steg til værs på et frispark og knuste Serge Aurier i duellen før han headet ballen hardt ned i hjørnet og sikret 1-0-seieren. Frisparket var godt slått av midtbanestjernen Kevin de Bruyne.

Ettermiddagssol, supportere på tribunen og en finalekamp så ut til å gi energi til lagene, spesielt Manchester City, som i innledningen skapte sjanser på løpende bånd.

Som en del av et prosjekt med å ta tilbake supportere til stadionene i England, huset Wembley 8000 tilskuere. Klubbene hadde 2000 fans hver til stede, mens den andre halvparten av billettene ble fordelt til helsearbeidere og folk boende i området.

Pep Guardiola ble søndag den første manageren til å vinne ligacupen i fire strake sesonger. City har ikke tapt noen av sine 20 siste kamper i turneringen siden de røk ut til fordel for Manchester United i oktober 2016.

Phil Foden var frisk, og det samme var Raheem Sterling. Sistnevnte fikk en kjempesjanse før 14 minutter var spilt. Hans avslutning fra sju-åtte meter ble blokkert av Eric Dier.

Tolv minutter senere kom Foden til en god mulighet, men hans skudd fra kort hold ble blokkert av Toby Alderweireld. Også João Cancelo prøvde skuddfoten, men en god redning av Hugo Lloris hindret ham.

Tottenham, som har vunnet alle sine tre siste ligacupkamper mot Manchester City, skapte kun noen små farligheter på kontring. Andre kontringsforsøk ble stoppet kontant av City, på lovlig og ulovlig vis.

Gündogan var nære på med en heading etter timen spilt, men heller ikke han, som har scoret flest mål for City denne sesongen, maktet å score.

Tottenham, anført av Harry Kane, spilte seg opp utover i omgangen og fikk låne mer ball, men ikke nok til å skape store sjanser.

Manchester City fortsatte å skape muligheter i et høyt, høyt tempo. Fernandinho, Gündogan og Riyad Mahrez avsluttet godt i løpet av tre-fire minutter, men Lloris reddet samtlige forsøk.

Tottenhams siste store trofé kom i ligacupen i 2008.

De første 45 minuttene hadde høyt tempo og tidvis svært godt Manchester City-spill. Stolpetreff, blokkeringer og gode redninger hindret favorittene scoring.

Etter hvilen fortsatte City beleiringen sin og hadde i store perioder samtlige mann minus keeper på Tottenhams banehalvdel.

(©NTB)