Menu
Det oppsto håndgemeng etter sluttsignalet da Gabon berget 1-1 mot Ghana i afrikamesterskapet fredag. Foto: Themba Hadebe, AP / NTB

Ayew rasende etter Gabon-utligning: – De gjorde seg små

Ghana-kaptein André Ayew var rasende etter at Gabon utlignet til 1-1 rett før slutt i afrikamesterskapet. Han mente det var brudd på fair play-reglene.

Av NTB | 14.01.2022 23:37:08

medisin og helse: Ayew hadde scoret målet som så ut til å gi Ghana tre hardt tiltrengte poeng, men i det 88. minutt utlignet Jim Allevinah. Det skjedde etter at Gabon ikke ga tilbake ballen etter at Ghana sendte den ut av spill på grunn av en skade.

– Vi spilte ut ballen, og da skal man gi den tilbake. Om de hadde gjort det så ville de ikke ha scoret. De hadde ingen sjanser, raste Ayew.

– De gjorde seg små, men hva kan man vente av små lag?

Det ble knuffing mellom lagene ved full tid, og dommeren kalte Ghana-spiller Benjamin Tetteh ut av garderoben igjen for å gi ham rødt kort. TV-bilder viste at han slo Aaron Boupendza i tumultene.

Marokko er allerede klar for åttedelsfinale etter sin 2-0-seier over Komorene. Gabon er på 2.-plass med fire poeng selv om laget måtte greie seg uten Pierre-Emerick Aubameyang. Han har fått hjerteproblemer etter koronasykdom.

Ghana ligger dårlig an med ett poeng på to kamper.

– Vi svelger denne pillen, og så håper vi at seier i siste kamp er nok til å gå videre, sa Ayew.

(©NTB)

Flere nyheter: