reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Algeries president Abdelmadjid Tebboune mener de foreslåtte grunnlovsendringene kan legge grunnlaget for en ny era for landet. Foto: Toufik Doudou / AP / NTB

Avstemning over omstridt grunnlovsendring i gang i Algerie

Folket i Algerie stemmer søndag over en omstridt grunnlovsendring som presidenten håper vil få en slutt på protestene mot myndighetene.

Av NTB | 01.11.2020 10:08:01

Krig og konflikter: Endringene innebærer blant annet at presidenten kun kan sitte i to femårsperioder og må utnevne en statsminister fra majoritetskoalisjonen i nasjonalforsamlingen.

– Dette er en historisk dag for folket i Algerie som har mulighet til å oppnå reell endring i avstemningen 1. november, der grunnlaget for en ny era kan legges, sa president Abdelmadjid Tebboune i en uttalelse.

Folkeavstemningen gjennomføres halvannet år etter at store demonstrasjoner førte til at den mangeårige presidenten Abdelaziz Bouteflika trakk seg fra makten.

Endringene ble lovet av Tebboune da 74-åringen tok over som president.

Kritikere har likevel advart om at grunnlovsendringene er udemokratiske, fordi de gir presidenten mandat til å utnevne ny sentralbanksjef, leder i grunnlovsdomstolen og fire av domstolens tolv medlemmer.

(©NTB)

Flere nyheter: