Menu
Mats Hauge (313) og resten av Gular-løperne fikk tilbud om å hjelpe Ferdinand Kvan Edman til en bedre tid under 1500-meteren i NM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Avslører pengetilbud for konkurrenthjelp i friidretts-NM

Gular-løperne fikk tilbud om penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid under 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg, melder Bergensavisen.

Av NTB | 01.07.2022 10:46:28

Sport: Tre Gular-utøvere var kvalifisert til finalen. Det var Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

Timer før løpet ble Wikshåland oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM, skriver BA.

– Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

– Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

– Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter så Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, sier Førde.

Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli.

(©NTB)

Flere nyheter: