reklame for Utvik Autoservice
Menu
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Avlyser arrangement på 17. mai

Det blir ingen 17. mai-tog på Haugalandet denne 17. mai. Det har ordførerne på Haugalandet blitt enige om nå i ettermiddag. Nå oppfordres innbyggerne til å planlegge for private markeringer.

Av Egil M Solberg | 17.04.2020 13:41:50

Koronakrise: Restriksjonene med tiltakene knyttet til koronaviruset gjør det vanskelig å arrangere de planlagte og tradisjonelle folkearrangementene på nasjonaldagen i år.

Smittefaren er for stor til at det vil la seg gjøre å gjennomføre tog med mange publikummere på fortauene og i bygatene.

– Det blir ingen ordinær 17. mai feiring ned tog og samling av mennesker. Vi må forholde oss til maks antall samling av personer som myndighetene har sagt, opplyser ordfører Arne-Christian Mohn.

Kommunene vil imidlertid nå organisere en alternativ feiring. I år vil dette i all hovedsak dreie seg om å ta i bruk digitale flater.

– Det blir digitale løsninger, men detaljene må vi komme tilbake til. Det opplyser ordfører i haugesund Arne-Christian Mohn.

Kommunen vil fremover jobbe med tekniske løsninger for å kunne strømme diverse arrangementene gjennom dagen.

Mange små og store kommuner har allerede avlyst 17. mai-toget og lagt opp til tilsvarende digitale strømmeløsninger på nasjonaldagen.

17. mai-komiteene og kommuneledelsen jobber nå på spreng for å sikre at feiringen blir best mulig.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: