Menu
Sven Erik Bystrøm veltet i NM. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Avklaring rundt Bystrøms OL-deltakelse drøyer

Norges Cykleforbund vil ikke utelukke at Sven Erik Bystrøm kan rekke Tokyo-OL etter ryggsmellen i NM, men forbereder seg på å plukke ut en erstatter.

Av NTB | 22.06.2021 10:09:09

Sport: Bystrøm veltet stygt under landeveisrittet i NM søndag og fikk et ublidt møte med en stolpe. Etterpå fikk han påvist brudd i seks tverrtagger i ryggen.

I utgangspunktet skulle rogalendingen ha syklet OL-rittet i Tokyo for Norge, men nå ser det mindre sannsynlig ut. Mandag signaliserte sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, overfor NTB at en avgjørelse kunne bli tatt senere samme dag.

Tirsdag opplyser imidlertid Falk at avgjørelsen drøyer.

– Jeg snakket med Stein Ørn (lege) i går, og han hadde ikke fått røntgenbildene. Vi får vente og se, men det ser litt mørkt ut, sier sportssjefen til NTB om Bystrøms OL-sjanser.

Han har samtidig ikke helt lukket døren.

– Man må tenke alternativer, men samtidig kan vi ikke gi opp så lett, sier Falk.

Syklistene som skal delta i Tokyo-lekene reiser etter planen på precamp 9. juli. Ved siden av Bystrøm utgjør Tobias Foss, Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard det norske laget. Foss dokumenterte kjempeform ved å vinne gull på både tempoen og fellesstarten i NM i forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: