Menu
Torsdag vil regjeringen trolig komme med informasjon og råd om 17. mai-feiringen. Foto: Erik Johansen / NTB

Avklaring om 17. maifeiring kan komme torsdag

Når regjeringen torsdag holder pressekonferanse om koronasituasjonen, vil det trolig komme informasjon og råd om 17. maifeiringen.

Av NTB | 21.04.2021 15:34:10

Fritid: Kulturdepartementet opplyser til NRK at årets 17. maifeiring trolig blir et tema når helseminister Bent Høie (H) og kulturminister Abid Raja (V) torsdag holder pressekonferanse.

I mars sa Høie at han anbefaler landets 17. mai-komiteer å ta utgangspunkt i fjorårets råd og regler – når de skal planlegge årets 17. mai – og at alt som er bedre vil være enklere å forholde seg til.

Da statsminister Erna Solberg (H) 7. april informerte om gjenåpningen av Norge, sa hun at regjeringen ville komme tilbake til hvilke rammer som vil gjelde for feiringen av 17. mai i slutten av måneden.

I fjor ble nasjonaldagfeirende nordmenn henvist til egne kohorter der flere feiret ved å synge «Ja vi elsker» fra balkonger, terrasser og vinduskarmer.

Etter at Oslo avlyste sitt barnetog, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad at det kan komme riksdekkende nasjonaldagsregler.

– Nasjonale politiske myndigheter vil trolig også gjøre vurderinger av dette i lys av covid-19-forskriftens bestemmelser, sa Nakstad.

I Oslo har 17. mai-komiteen allerede gjort det klart at barnetoget avlyses, og at det blir en annerledes 17. mai-feiring – i år også.

– Andre kommuner vil også måtte gjøre sine vurderinger ut fra den smittesituasjonen og den befolkningsstørrelsen de har, og om det er mulig å holde minst to meters avstand ved eventuelle arrangementer, sa Nakstad 26. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: