Menu
Manchester United ligger på 5.-plass på tabellen i Premier League og har ikke vunnet ligaen siden 2012/13-sesongen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Avis: Zara-milliardær vurderer Manchester United-kjøp

Amancio Ortega, Zara-gründer og verdens 19. rikeste person, har vist interesse for å kjøpe storklubben Manchester United, ifølge avisen Manchester Evening News.

Av NTB | 24.11.2022 14:46:53

Sport: 86-åringen skal ha henvendt seg til toppledere i klubben om et mulig kjøp, skriver lokalavisen, som følger Manchester United tett, med henvisning til anonyme kilder.

Ortega, som eier Inditex-imperiet som igjen eier motekjeden Zara, er ifølge Forbes verdt 61,3 milliarder dollar. Det tilsvarer om lag 610 milliarder norske kroner.

I tillegg til Ortega har også teknologigiganten Apple snust på et mulig kjøp av den engelske toppklubben, ifølge Manchester Evening News.

Det var tirsdag denne uken at Glazer-familien åpnet for et salg av Old Trafford-klubben. Bakgrunnen er at klubben jobber med å styrke økonomien og sin framtidige posisjon, og et mulig salg har vært blant alternativene United-styret har sett på.

Manchester United ligger på 5.-plass på tabellen i Premier League og har ikke vunnet ligaen siden 2012/13-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: