reklame for Utvik Autoservice
Menu
Manchester United kan havne i europaliga-sluttspill i Frankfurt. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix.

Avis: Tyske byer vil være europaligaverter

Den tyske byen Frankfurt har levert søknad til Uefa om å arrangere resten av europaligasluttspillet som en miniturnering, skriver Süddeutsche Zeitung.

Av NTB | 09.06.2020 13:34:20

Sport: I tillegg skal det ha kommet en felles søknad fra byene Köln, Düsseldorf og Gelsenkirchen, som alle ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, ifølge DPA.

Det betyr at de gjenstående åttedelsfinalene samt kvartfinaler, semifinaler og finaler kan bli spilt i Tyskland. Fra før er det kjent at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) håper å fullføre europacupen som en miniturnering i august ettersom koronapandemien har satt sesongen på vent.

Det er ventet at Uefa tar en endelig beslutning om format og spillested etter sitt styremøte i neste uke.

Frankfurt var ifølge Süddeutsche Zeitung også interessert i å arrangere resten av Champions League-sluttspillet, men her skal Portugals hovedstad Lisboa være favoritt. Det er ingen portugisiske lag igjen i mesterligaen, og dermed vil man ha utelukket enhver hjemmebanefordel.

Europaligafinalen skulle egentlig vært spilt i polske Gdansk i mai, mens Champions League-finalen skulle vært spilt i Istanbul, Tyrkia.

(©NTB)

Flere nyheter: