reklame
Menu
Trump-administrasjonen er i samtaler hvor de vurderer å erstatte helseminister Alex Azar. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Avis: Trump vurderer å sparke helseministeren

Trump-administrasjonen er i samtaler hvor oppsigelse av helseminister Alex Azar diskuteres, ifølge avisen The Wall Street Journal.

Av NTB | 26.04.2020 04:47:29

Politikk: Det hvite hus er nølende til å gjøre endringer i ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet midt i en pandemi, men erkjenner at frustrasjonen over helseministeren har vokst de siste ukene, skriver WSJ, som siterer seks anonyme kilder.

Det er fortsatt uklart når Axar må gå, om han blir fjernet fra stillingen.

Selv om viruset ble nevnt i flere av etterretningsrapportene til Trump, ble han først fullt ut orientert om trusselen av helseminister Alex Azar 18. januar, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Eventuelle spekulasjoner om personell er uforsvarlig og en distraksjon fra hele regjeringens respons på covid-19, sier talsmann Judd Deere.

Ifølge Politico er doktor Deborah Birx, lederen for presidentens kriseteam, Seema Verma, leder for Medicare og stedfortreder for helseministeren, Eric Hargan, på listen over kandidatene som kan overta etter Azar. Nettavisen siterer fire anonyme kilder med kjennskap til saken.

Axar har kritisert Trump for at han ikke handlet tidlig nok da situasjonen ble kjent, mens presidenten selv har skyldt på at Azar informerte ham for sent.

Det hvite hus avkrefter overfor avisa at de planlegger å erstatte helseministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: