reklame for smiaa
Menu
Den britiske fotballklubben Chelsea var preget av rasisme på 80- og 90-tallet, viste en uavhengig gransking i fjor. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Avis: Tidligere Chelsea-spillere saksøker klubben for rasisme

Chelsea er saksøkt av spillere som hevder at sine opplevelser i klubben på 80- og 90-tallet påførte dem langvarige psykologiske problemer, ifølge The Athletic.

Av NTB | 11.06.2020 10:49:15

Politikk: Det anerkjente nettstedet skriver at fire tidligere spillere har gått til søksmål mot Premier League-klubben. Spillerne skal ha slitt med depresjon, sinne og intimitetsproblemer.

En av dem er diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse. Han hevder at svarte spillere ble «behandlet som en jævla hunderase» i klubben.

– At Chelsea offentlig har støttet George Floyd og Black lives matter, stinker av hykleri, sier en av de tidligere spillerne.

Saken skal behandles av en britisk domstol i tre uker i mars 2022.

Chelsea har tidligere beklaget rasismen som fant sted, og klubben ønsker at alle erstatningskrav løses så fort som mulig.

– Klubben er fortsatt svært opptatt av å gi støtte til ofrene og sikre at alle våre tidligere spillere kan få tilgang til støtte gjennom vårt apparat når det er nødvendig, opplyser London-klubben.

Ifølge The Athletic skal minst ti tidligere spillere, som nå er i 40- og 50-årene, forberede saker som omhandler ungdomslaget til Williams. Et medlem av laget har beskrevet det som en «mini-apartheid-stat».

– Vi ønsker å beklage til alle våre spillere som har opplevd denne utrolig sjokkerende oppførselen, skrev klubben på sitt nettsted da rapporten ble klar.

Williams selv har avvist rasismeanklagene.

– Som overlevende av rasismebehandlingen i klubben føler vi oss sviktet igjen, som at våre svarte liv ikke teller. Det offentlige ansiktet til Chelsea er ikke klubbens private ansikt, fortsetter den tidligere spilleren.

I fjor konkluderte en uavhengig gransking blant annet med at tidligere Chelsea-trener Gwyn Williams drev med systematisk rasisme mot spillere helt ned i tolvårsalderen.

(©NTB)

Flere nyheter: