reklame for Utvik Autoservice
Menu
Alexander Sørloth går til tysk fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avis: Sørloth på legesjekk i Leipzig torsdag – avtalen snart klar

Alt tyder på at Alexander Sørloth blir RB Leipzig-spiller i løpet av kort tid. Avisen Nidaros skriver at han kan gjennomføre den medisinske testen torsdag.

Av NTB | 17.09.2020 11:38:20

Sport: Sørloths Leipzig-kobling har vært kjent i en lengre periode, men det tok noe tid før eierklubben Crystal Palace og utlånsklubben Trabzonspor ble enige om fordelingen av pengene den tyske klubben skal betale for ham.

Nå synes det klart at Palace og Trabzonspor deler overgangssummen likt. Den skal ligge på drøyt 250 millioner kroner, ifølge britiske og tyske medier.

Avisen Nidaros skriver at Sørloth er på plass i Leipzig sammen med sin agent Morten Wivestad, og at det ligger an til at han gjennomfører den obligatoriske legesjekken og skriver under på kontrakten i løpet av torsdagen.

Også den tyske storavisen Kicker rapporterer at bare detaljer gjenstår før overgangen er i boks. Det mest essensielle som mangler, er at Trabzonspor-president Ahmet Agaoglu signerer papirene, ifølge Nidaros.

24-åringen ble toppscorer i Tyrkia med 24 mål på 34 kamper. Han scoret også i cupfinalen, der Trabzonspor vant 2-0 over Alanyaspor.

Målformen ble lagt merke til rundt om i Fotball-Europa, og i løpet av sommeren ble det klart at Sørloth var høyaktuell for et klubbskifte. RB Leipzig har vært åpne om interessen for spissen, og også Tottenham har vært blant beilerne.

Dersom Sørloth blir Leipzig-spiller, får han store sko å fylle. Målmaskinen Timo Werner ble nylig solgt til Chelsea og er mannen som skal erstattes. Han scoret pene 28 mål på 34 kamper i 1. Bundesliga sist sesong.

Sørloth ble solgt til Crystal Palace fra danske Midtjylland i januar 2018, men slo ikke til i Premier League. Utlånet til Trabzonspor det siste året har imidlertid vært en suksesshistorie.

(©NTB)

Flere nyheter: