reklame for smiaa
Menu
Storbritannias statsminister Boris Johnson vil være tilbake på jobb mandag, skriver The Telegraph. Foto: Pippa Fowles / 10 Downing Street / AP / NTB scanpix

Avis: Boris Johnson tilbake på jobb mandag

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil være tilbake på jobb mandag etter å ha vært sykmeldt som følge av koronasmitte, ifølge The Telegraph.

Av NTB | 24.04.2020 02:02:20

Politikk: Avisen skriver at Johnson har bedt sine assistenter om å planlegge møter med enkelte statsråder neste uke for å bli oppdatert på hva som har skjedd mens han har vært fraværende.

USAs president Donald Trump sa under torsdagens pressebrifing i Det hvite hus at han nylig har snakket med Johnson som hørtes frisk og energisk ut.

– Han hørtes akkurat som den gamle Boris, sa Trump.

Avisas kilder har opplyst at den britiske statsministeren sto over flere av møtene til regjeringens krisegruppe for koronakrisen. I tillegg beskyldes han for å ha ignorert advarsler om spredningen av viruset, mangel på beskyttelsesutstyr og for å ha prioritert eget privatliv og lange frihelger i krisens innledende stadier.

Utenriksminister Dominic Raab har fungert som regjeringssjef i Johnsons fravær.

Storbritannia har ved 3-tiden natt til fredag 133.495 bekreftede tilfeller og 18.100 dødsfall, ifølge Worldometer.

Statsministeren har måtte tåle mye kritikk for hvordan han har håndtert koronakrisen, blant annet fra konservative Sunday Times som søndag skrev at Johnsons «utilgjengelighet og hemmelighold forverret koronavirus-situasjonen i landet og kan ha forårsaket ytterligere tusener av dødsfall».

55-åringen avslørte 27. mars at han var smittet av koronaviruset, og 5. april ble han innlagt på sykehus. Dagen etter ble han flyttet til intensivavdeling, der han ble liggende i tre døgn.

(©NTB)

Flere nyheter: