reklame for Sheiken Bowling
Menu
I februar ga Avinor klarsignal for å starte utbyggingen av Tromsø lufthavn, som alene har en prislapp på 1,1 milliarder kroner. Nå blir prosjektet satt på vent som følge av koronakrisen. Foto: Avinor / NTB scanpix

Avinor setter milliardprosjekter på vent på grunn av koronakrisen

Avinor stanser prosjekter på over én milliard kroner i år på grunn av koronakrisen. Stansen vil blant annet påvirke de nye terminalene i Tromsø og Trondheim.

Av NTB | 20.04.2020 13:18:01

Fritid: Avinor, som sliter med tomme fly og påfølgende inntektstap, revurderer nå hvilke prosjekter som skal gjennomføres, skriver NRK.

– Både avgiftsinntektene og de kommersielle inntektene faller i takt med bortfallet i trafikken, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Han sier at listen over hvilke prosjekter som må settes på vent, er «dynamisk og vurderes fortløpende». Likevel nevner han at utvidelsen av den nye terminalen i Tromsø og Trondheim vil bli påvirket.

Det vil også få konsekvenser for utvidelsen av Non-Schengen-terminalen på Oslo lufthavn, samt et nytt tårnsystem på samme flyplass. I tillegg påvirkes byggingen av den nye lufthavnen i Bodø.

(©NTB)

Flere nyheter: