reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Et fly i luftrommet over Oslo lufthavn (OSL) med flytårnet i forgrunnen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flytrafikken er redusert med 95 prosent

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Også i mars ble det en kraftig nedgang som følge av koronautbruddet.

Av NTB | 08.04.2020 10:03:12

Økonomi og næringsliv: – Flytrafikken er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor i en pressemelding.

Reiserestriksjonene i forbindelse med koronautbruddet, og at selskaper over hele verden har satt fly på bakken, gjorde også at mars ble en mye roligere måned på Avinors lufthavner enn normalt. I alt reiste 1.985.805 passasjerer til og fra lufthavnene i løpet av forrige måned, mot 4.524.449 passasjerer i samme måned i fjor. Det er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med i fjor.

– Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent, sier Ulverud.

Antallet avganger og ankomster gikk ned med 30 prosent i mars, sammenlignet med i fjor. Reduksjonen er særlig stor for flygninger til og fra utlandet.

Fra januar til mars i år er antallet passasjerer redusert med 21 prosent, mens antallet flygninger er redusert med 11 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: