Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Avfyrte varselskudd mot knivmann i Bergen

Politiet avfyrte natt til onsdag varselskudd under pågripelsen av en mann med kniv ved legevakten i Bergen. Mannen ble også bitt av en politihund.

Av NTB | 24.02.2021 21:23:45

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen startet klokken 0.40 natt til onsdag da mannen selv ringte til politiet og sa at han ble forfulgt, skriver Bergensavisen.

Politiet oppfattet henvendelsen som et helseoppdrag og ba ham om å kontakte legevakten. Da mannen fortsatte å ringe til politiet, ble en patrulje sendt til legevakten. Ifølge Bergens Tidende kom politiet i kontakt med mannen der klokken 1.40.

Politiet brukte også pepperspray og CS-gass under hendelsen. Til slutt ble det avfyrt et varselskudd.

– Deretter ble det brukt kølle og hund for å få ham til å gi fra seg kniven, noe han da til slutt gjorde, sier politioverbetjent Ole Bjørn Sveen ved Bergen sentrum politistasjon til BA.

Mannen er innlagt på sykehus, der han blant annet får behandling for bittskader.

Sjef for Bergen legevakt, Dagrun Linchausen, sier til BT at ansatte ble vitne til deler av hendelsen.

Hun sier at natt til onsdag var travel.

– Vår største utfordring i natt var å nå ut til alle pasientene som trengte hjelp. Hendelsen skjedde på parkeringsplassen vår, der pasienter går inn. Vi ble nødt til å bruke ambulanseinngangen, noe som ikke er optimalt. Vi er redd for at de som trengte hjelp, ikke fikk den hjelpen de trengte i natt, sier Linchausen.

Spesialenheten for politisaker er orientert om varselskuddet og oppdraget.

Da patruljen traff mannen utenfor legevakten, var han i besittelse av en stor kniv som han nektet å legge fra seg. Derfor ble det gitt ordre om bevæpning. Mannen skal likevel ikke ha vært aggressiv.

(©NTB)

Flere nyheter: