Menu
Bill Russell hylles etter han gikk bort som 88-åring. Foto: Matt York/AP Photo/NTB.

Avdød NBA-legende hylles av Obama og Jordan: – Banet vei for alle de svarte spillerne

NBA- og Boston Celtics-legenden Bill Russell døde søndag, 88 år gammel. Nå hylles han av den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama og Michael Jordan.

Av NTB | 01.08.2022 09:50:58

Sport: – I flere tiår ble Bill utsatt for fornærmelser og vandalisering, men han lot det aldri stoppe ham fra å stå opp for det som var rett. Jeg lærte så mye av måten han spilte på, måten han trente på og måten han levde livet på, skriver Obama på Twitter.

I 2010 ble han tildelt Presidentens frihetsmedalje, en av USAs høyeste sivile utmerkelser, av Obama, for sitt engasjement for borgerrettigheter.

– Han banet vei for alle de svarte spillerne som kom etter ham, meg selv inkludert. Verden har mistet en legende, sier den seksdobbelte NBA-mesteren Michael Jordan i en uttalelse.

Russell var Celtics’ store stjerne da de dominerte ligaen på 1960-tallet og vant NBA-tittelen hele elleve ganger med klubben mellom 1956 og 1969. Russell spilte hele karrieren for Boston-laget og var også trener for dem i flere sesonger.

Han ble kåret til ligaens beste spiller fem ganger og er innlemmet i basketballens Hall of Fame. Prisen for NBA-finalens beste spiller er oppkalt etter ham. Han vant også OL-gull med USA i 1956.

(©NTB)