Menu
En mann og en kvinne i 40-årene fra Rogaland omkom da helikopteret de satt i styrtet i Røldalsfjellet i Hordaland søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Avbrøt flyging ved Røldal like før helikopteret styrtet

En pilot fra Fonnafly avbrøt en flyging i Røldalsfjellet like før Robinson 44-helikopteret krasjet søndag ettermiddag. Bakgrunnen var dårlig vær.

Av Egil M Solberg | 20.02.2019 07:35:02

Helikopterulykke: – En av våre piloter var på vei fra hovedbasen på Sand til Odda søndag ettermiddag. Han var i samme område like før helikopteret styrtet. Dårlig vær og dårlig sikt gjorde at han avbrøt flygingen og returnerte til hovedbasen, sier Stian Solberg, som er flygesjef i Fonnafly, til Bergens Tidende.

Helikopteret Fonnafly hadde i området var større, men som også driver visuell flyging.

– Dårlig vær med snøbyger kan føre til det vi kaller whiteout. Dette er et værforhold som gjør at fartøysjefen får betydelig redusert sikt. Kontrastene forsvinner i det hvite landskapet og det blir vanskelig å finne referansepunkter, sier Solberg til avisa.

Den erfarne piloten understreker imidlertid at han ikke har noe grunnlag for å kommentere verken værforhold eller årsak til helikopterstyrten der et ektepar fra Karmøy omkom.

Flere nyheter: