Menu
Australias innenriksminister Peter Dutton (til høyre) opplyser at han er smittet av koronaviruset. Foto: Rod McGuirk / AP / NTB scanpix

Australias innenriksminister er koronasmittet

Australias innenriksminister opplyser at han er smittet av koronaviruset.

Av NTB | 13.03.2020 08:47:08

Medisin og helse: Innenriksminister Peter Dutton sier i en uttalelse at han er innlagt på sykehus.

– Jeg føler meg bra og kommer med en oppdatering etter hvert, sier han.

Dutton har nettopp vendt hjem fra USA etter møter om etterretningssamarbeid, der representanter fra både USA, Storbritannia og Canada var med. USAs justisminister William Barr deltok på møtene.

Blant de øvrige han møtte i USA, var president Donald Trumps datter Ivanka Trump. Et bilde som er tatt 6. mars og lagt ut av den australske ambassaden, viser de to stående tett sammen.

Det er uvisst når Dutton ble smittet.

Australia har så langt meldt om et relativt begrenset antall virustilfeller, totalt rundt 130 fredag.

Meldingen kom få timer etter at det ble kjent at Canadas statsminister Justin Trudeau er i hjemmekarantene etter at hans kone har testet positivt på viruset.

I Australia er også den amerikanske skuespilleren Tom Hanks blant de smittede. Han er lagt inn til observasjon på et sykehus i Queensland sammen med kona Rita Wilson.

– Vi har covid-19 og er i isolasjon så vi ikke skal spre det til noen andre. For noen kan dette føre til svært alvorlig sykdom. Vi tar en dag av gangen, sier Hanks i en Twitter-melding.

(©NTB)

Flere nyheter: