Menu
Den australske curlingspilleren Tahli Gill får likevel fullføre OL-turneringen tross flere positive koronatester. Her er hun i aksjon i llørdagens kamp mot Norge. Foto: Nariman El-Mofty, AP / NTB

Australias curlingduo vant etter positiv koronatest

Australias curlingduo ble nektet videre spill i OL på grunn av positive koronatester. Noen timer senere ble avgjørelsen omgjort, og laget tok sin første seier.

Av NTB | 06.02.2022 10:22:06

Sport: Australias lagledelse meldte først at Tahli Gill og makker Dean Hewitt ville bli sendt hjem etter at Gill avga flere positive tester. Noen timer senere kom kontrabeskjeden. Det medisinske ekspertpanelet fant at hennes verdier var innenfor det akseptable.

– Vi er veldig glade på vegne av Tahli og Dean, og jeg er henrykt over at hovedledelsen jobbet videre for dem tross beskjeden om at de ikke fikk spille videre, sa delegasjonsleder Geoff Lipshut.

Den australske duoen hadde pakket ferdig, men fikk gledesbeskjeden en time før den oppsatte kampen mot Sveits. De kastet seg i en taxi, tok seg til hallen og vant 9-6.

Gill var covidsyk før lekene. Hun har levert vekselvis positive og negative prøver etter ankomst til Kina, men fikk lov til å konkurrere i tråd med reglene som gjelder for nærkontakter. Det skjedde etter dialog mellom den australske lagledelsen, IOC og den lokale arrangøren. Samme betingelser gjelder videre, tross Gills positive prøver.

Australia tapte sine sju første kamper og var allerede uten sjanse til å gå videre. Laget tapte 4-10 for Norge lørdag, men fikk en opptur på tampen av sin OL-debut.

(©NTB)

Flere nyheter: